Slide
Slide

Бургас. Концесионери на плажове не могат да пуснат безплатно чадърите и шезлонгите това лято. Причината е, че ще влязат в преразход, тъй като тези съоръжения се нуждаят от поддръжка, търпят амортизация, а отделно има и персонал, наето да отговарят именно за тях. Такава е ситуацията при наемателя на плажа в Крайморие Николай Димитров.

„Както ида го смятам на този плаж не мога да ги давам абсолютно безплатни. Това е малък плаж и мисля, че всеки трябва да се разглежда отделно, защото си има своите характерни особености. Дори да ми бъде приспаднат наема за сезона от държавата, моите разходи за поддръжка и персонал го надвишават“, заяви Димитров пред bgtourism.bg.

Може да се помисли обаче за отбивка от наема, с която да се намали тяхната цена. За повече сигурност чадърите и шезлонгите тази година в Крайморие ще бъдат разположени на по-голямо разстояние, за да се спазва социална дистанция.

„Договорил съм се и със всички мои наематели на заведения на плажа да изнесат част от обслужването между чадърите и шезлонгите – тоест да сервират директно на ивицата, като по този начин да се избегнат опашките пред самите заведения“, допълни Николай Димитров.

Призовава и другите негови колеги да последват идеята, за да се гарантира повече сигурност у летовниците, които ще дойдат по морето това лято.

Давид Сукнаров

Кореспондент на bgtourism.bg в Бургас

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

 

Сподели публикацията