Slide
Slide

Балчик. Министърът на туризма Христо Проданов посети един от хотелите в Балчик, който бе сред първите в страната, осигурил подслон на бежанци от Украйна. В момента там са настанени 120 души.

Проданов благодари на собствениците на хотела и заяви, че се гордее с всички представителите на туристическата индустрия в страната, които в тази сложна ситуация са показали истинското лице на бранша и на българския народ – гостоприемството и добронамереността.

Министър Проданов проведе работни срещи с туристическата индустрия в област Варна

Именно с такива действие се гради имиджа на всяка държава, заяви Проданов.

„Безкрайно сме благодарни на правителството в България и на българския народ, който отвори своите домове, за да ни подслони. Днес ние имаме покрив над главата си, топло е, имаме осигурена храна, одеала. Чувстваме се в сигурни ръце. Вчера роди една от жените, която е настанена тук. Това ни вдъхва надежда, че живота продължава. Искаме да спре войната в Украйна, за да се приберем у дома. Готови сме да работим и в България, ако се наложи да останем. Сега искаме на всички да разкажем за доброто, което срещнахме във Вашата държава“, заяви със сълзи на очите си българката Наташа, която от 22 години живее в Одеса, но днес е у нас заради войната в Украйна.

В късния следобед министър Проданов проведе работна среща с представителите на туристическата индустрия в област Добрич.

Сподели публикацията