Slide
Slide

Златни пясъци. Министърът на туризма Христо Проданов проведе две работни срещи в курорта “Златни пясъци” с представители на туристическия бранш в област Варна.

Статутът на националните курорти, турските визи, разходите за ток и газ, състоянието на инфраструктурата и ползването й в курортите, паркингите и концесиите, кадрите в туризма, статута на пристигналите от Украйна и възможността те да се впишат в икономиката ни, помощта на държавата към бранша за настаняването на украинците, свлачищните процеси в региона, мярката 60/40 и др. бяха сред основните теми, които туристическата индустрия постави пред министъра в Златни пясъци.

Беше поставен въпросът за стимулиране на сухоземния транспорт по подобие на мярката „35 евро“ за авиопревозвачите, като се отпуснат субсидии за автобусен транспорт и се осигурят зелени коридори.

Представителите на туристическия бизнес обсъдиха с председателя Илин Димитров и министър Проданов нерегламентираното предлагане на туристически услуги и всички се обединиха около позицията, че браншът трябва да се изсветли. Бяха поставени въпросите за създаването на туристическа полиция и за гаранционния фонд.

Във фокуса на разговора бе отбелязването на 65-годишнината на курорта” Златни пясъци”. Хотелиери направиха предложения за рекламно присъствие в автобуси и таксита в градове в Германия. В срещите се включиха Илин Димитров – председател на Комисията по туризъм към НС, народният представител Борислав Гуцанов и Георги Щерев – председател на БХРА, председатели на браншови организации, хотелиери, ресторантьори и др. По-късно министър Проданов ще се срещне с бранша в област Добрич.

Сподели публикацията