Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова проведе телефонен разговор с министъра на външните работи и външноикономическите отношения на Унгария Петер Сиярто.

Министър Николова заяви, че към този момент Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията е взела временно решение нивата на таксите за самолетните компании да не се променят през настоящата година. По думите на вицепремиера унгарската авиокомпания Wizz Air има неоспорима роля и заслуга за популяризирането на България като целогодишна туристическа дестинация и за нарастването на входящия туризъм в страната ни. Ценим инвестициите на компанията у нас и ще продължим да бъдем нейни отговорни партньори, уточни министър Николова.

Wizz Air е авиокомпания на годината в България

От своя страна г-н Сиярто благодари на министър Николова за подкрепата.

Wizz Air смятат страната ни за много важен пункт в работата си и са насочили допълнителни активи и самолети към нея, което ще играе важна роля за възстановяването на туризма към България, уточни той. И изказа благодарностите си във връзка с отлагането на увеличението на летищните такси.

Двамата обсъдиха и ситуацията с кредитите на фирмите в туристическия бизнес и потвърдиха продължаване на сътрудничеството между двете страни и в бъдеще.

От Wizz Air днес обявиха, че са получили най-високия рейтинг за безопасност и отново са в топ 10 на най-сигурните нискотарифни превозвачи в света.

Оценката на безопасността, която AirlineRatings.com изготвя всяка година за авиосектора, се базира на серия от важни фактори като: одити от авиационните регулатори и от отрасловите органи, правителствени одити, данни за катастрофи и сериозни инциденти на авиокомпанията, рентабилност, важни инициативи за безопасност и възраст на флотилията. 

Удостояването за втора година поред с най-високия, 7-звезден рейтинг за безопасност от AirlineRatings.com, е голямо постижение и доказателство за успешната стратегия на Wizz Air, в която безопасността е основен приоритет.

Wizz Air управлява една от най-младите флотилии в света, която в момента се състои от 137 самолета Airbus A320, A321 и Airbus A320neo и A321neo със средна възраст малко над 5 години. Авиокомпанията има и активна поръчка за над 250 от най-ефективните в света теснофюзелажни самолети от семейството на Airbus A320neo.

Тази награда идва заедно с новата ера на безопасни пътувания, като Wizz Air бе сред двигателите за рестартирането на индустрията, като бе сред първите авиокомпании, които казаха „да“ на летенето и прилага строги здравни и хигиенни мерки за защита на пътниците и екипажа. Докато HEPA филтрите на всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха, новите протоколи на Wizz Air поддържат мерки за физическа дистанция, осигуряват ултра чиста среда на борда и ограничават всякакви ненужни социални контакти, така че пътниците на WIZZ да се чувстват уверени, че пътуват безопасно до желаната дестинация. 

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията