Slide
Slide

София. Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова бе отличена с почетен плакет от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите за особени заслуги за утвърждаване на традиционните за България храни. Отличието бе връчено от председателя на организацията г-жа Мариана Кукушева.

„Благодаря Ви за Вашата всеотдайност, подкрепа, диалогичност и креативност, проявени в работата Ви с Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. В условията на пандемия Вие успяхте да съчетаете отговорността на ръководител и добрината на човека и да останете отворена за всякакъв диалог в подкрепа на българските хлебари и сладкари“, заяви г-жа Кукушева, поднасяйки отличието на вицепремиера.

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова откри международните хранителни изложения МЕСОМАНИЯ, БУЛПЕК, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, САЛОН НА ВИНОТО И ИНТЕРФУД ЕНД ДРИНК. Подобни форуми са платформа за среща на бизнеса, за обмяна на опит и добри практики, заяви министърът. И допълни, че те дават възможност да се види актуалното състояние на сектора, да се коментират трудностите и предизвикателствата, както и да се набелязват мерки и дейности за развитието му.

От своя страна министър Николова благодари за признанието за усърдната работа, която тя и екипът ѝ полагат всекидневно. Българската традиционна кухня заслужава да бъде разпознаваема в цял свят. Именно заради това работим по създаването на традиционно българско меню, с което да популяризираме не само българския вкус, но и родните традиции и обичаи, заяви вицепремиерът.

Това признание ми дава стимул да работя още повече, защото в условията на световна пандемия за мен като вицепремиер и министър на туризма е от изключително значение да утвърдим България като четирисезонна дестинация и чрез българската кулинария можем да постигнем това, каза още министърът.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията