Slide
Slide
2020 не се оказа най-добрата година за пътуване. Пандемията от коронавирус доведе до множество провалени планове, отменени полети, затворени граници… Можем само да се надяваме, че през 2021 година нещата ще са по-различни. Но ако научихме нещо през 2020-та, то е, че е хубаво да сме максимално независими и добре подготвени за всякакви обстоятелства.

Да, в днешни дни пътуването не е това, което беше. Летищата са по-празни от обикновено, трябва да спазваме редица изисквания, и никога не е напълно сигурно дали нещо няма да се промени в последния момент.

В този ред на мисли, подбрали сме ви деветте джаджи, които ще направят пътуването ви по-лесно, по-сигурно и по-забавно. А най-хубавото е, че всички те са достатъчно леки и компактни, така че лесно да ги поберете в ръчния багаж. С тяхна помощ ще можете винаги да разчитате на устройствата си, да сте свързани с близките и останалия свят безпроблемно, и в случай на забавен или отменен полет – да прекарате по-приятно допълнителните часове в чакане на летището.

Мултифункционален адаптер (USB and Type-C)

Нямате нужда от много кабели и контакти – едно универсален мултифукнционален адаптер ще е достатъчен за всички ваши усторйства. С множество изходи, лесно може да заредите едновременно слушалки, телефон, пауърбанк, таблет и други. Изберете такъв адаптер, който има и изход за UK/USA/EU/AUS щепсели и е съвместим с международния волтаж.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Една от най-неприятните ситуации по време на пътуване е на мястото до вас да има бебе, което не спира да реве. В този случай ще оцените безкрайно тези слушалки, които няма да оставят нито един шум, дори от високите децибели, да проникне до слуха ви. Така лесно ще може да поспите, да си починете или да се съсредоточите в работата си, независимо колко шумна е обстановката около вас. Слушалките разполагат с 11 нива на шумоизолиране, и лесно може да управлявате телефона си чрез тъч контрол или с гласови команди. С издръжливост на батерията до 20 часа, така че да не се притеснявате, независимо колко дълго пътувате.

Портативно зарядно за телефон PowerCore 20100 mAh

Падналата батерия на телефона е безкрайно неприятна във всеки момент, но особено по време на пътуване. Избегнете този момент с помощта на пауърбанк, с който можете лесно и бързо да заредите батерията си (и дори тази на още някого, тъй като този модел има два USB изхода). С изключително леко тегло и високоскоростно зареждане, този уред е задължителен за всяко пътуване, независимо колко от продължителността му.

Таблет

Телефонът може и да ви върши перфектна работа, но с таблет може да сте сигурни, че няма да ви доскучае, ако полетът бъде отменен и се наложи да прекарате няколко часа повече на летището. Моделите таблети са много и най-различни – изберете такъв, който най-добре ще пасне на нуждите и предпочитанията ви. Дали ще гледате основно филми, ще четете статии или ще играете игри – съобразете размера и параметрите на таблета с това. Добрата новина е, че може да намерите страхотни оферти за таблети по време на Черния петък, така че да изберете страхотен модел на супер цена. Разгледайте например предложенията на технополис черен петък 2020 – в брошурата на магазина ще намерите невероятно много предложения за всякакви електронни уреди и устройства, включително разнообразие от таблети с неустоими намаления.

Apple AirPods Pro

Тези слушалки са най-доброто, стане ли въпрос за пътуване – не заемат никакво място, осигуряват активно заглушаване на външния шум, предлагат уникално качество на звука, и изглеждат страхотно. А благодарение на лесния за боравене сензор, бързо превключвате в режим, който пропуска звуците от околния свят, ако имате нужда да не сте напълно изолирани. Освен това слушалките са водоустойчиви, така че не трябва да се притеснявате в случай на дъжд. Лесно се свързват с всички ви Apple устройства, а безжичното зареждане осигурява до 4.5 часа живот на батерията с едно зареждане. Цената на слушалките започва от 397 лева в различните магазини, а повече за тях може да научите на официалния сайт на Apple за България.

WACACO Nanopresso Portable Espresso Maker

Ако сте от хората, които не могат без чаша добро еспресо, и не обичате да оставяте нещата на случайността по време на пътуване, този уред е точно за вас. С негова помощ можете лесно и бързо да приготвите перфектната чаша кафе по ваш вкус. Няма нужда от батерии или електричество – трябва ви само смляно кафе и гореща вода. Резултатът – еспресо с наситен вкус и гъста плътна пяна! С ергономичен дизайн, ниско тегло и малък размер, лесна употреба и бързо почистване, това е съвършеният компаньон за пътуване на всеки любител на качественото кафе.

Kindle

Времето, прекарано в чакане или придвижване по време на пътуване, е по-добре оползотворено, когато е в компанията на интересна книга. С Kindle няма нищо по-лесно – създаден специално за целта, с екран без отблясъци, който максимално пресъздава усещането за четене на хартия. Батерията издържа няколко седмици само с едно зареждане, като можете да съхранявате хиляди заглавия на устройството си – изберете книги, вестници, списания, аудиокниги от изключително богатата библиотека, до която имате достъп.

Четка за зъби Philips Sonicare Protective Clean

Грижата за зъбите е важна и не бива да се пренебрегва дори по време на пътуване. Тази четка за зъби работи със звукова технология за дълбоко и нежно почистване с три режима и сензор за прекален натиск. При редовна употреба, зъбите са видимо по-бели само след три седмици. А най-хубавото е, че идва с компактен калъф за пътуване, така че лесно и удобно да я вземете в багажа.

Samsung Galaxy Watch / Apple Watch

Когато става въпрос за смарт часовници, всичко опира в кой лагер принадлежите – този на iOS или този на Android. Оттам насетне, и двата предлагат сходни характеристики. Със смарт часовника лесно извършвате обаждания или слушате музика, без да трябва да вадите телефона си. И още – има лесна интеграция с други устройства, сензори за сърдечен ритъм, проследяване на физическата дейност, GPS. Както и нещо особено важно в днешни дни – опция за електронно разплащане, така че да можете да платите сметката си безконтактно и без да се налага дори да докосвате кредитната си карта. Има обаче една основна разлика между двата смарт часовника и това е издръжливостта на батерията – Apple Watch предлага до 18 часа живот на батерията, докато Samsung Galaxy Watch обещава завидните до 4 дни. Смарт часовници и множество други умни джаджи, които правят живота ни по-лесен и удобен, може да намерите на изключително добри цени в брошурата на технополис черен петък 2020.

Независимо дали по работа или за удоволствие, ще продължим да пътуваме. Спазвайте необходимите изисквания и препоръки, и се подсигурете за всяка непредвидена ситуация, така че да избегнете максимално излишното неудобство.

*публикация

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията