Slide
Slide

Моделът ол инклузив не е изчерпан за българския туризъм и продължава да привлича туристи. Той все още носи добри приходи на хотелиерите. Това обявиха специалисти и представители на бизнеса по БНТ, след като по-рано стана ясно, че Турция обмисля да категоризира ол инклузив услугите, които предлага на гостите си.
Системата ол инклузив е удачна и изгодна за туриста, защото плаща една сума и остава  впечатлението, че може да консумира повече, отколкото е платил. Удачна е за хотелиерите, защото те също получават за туриста една сума, съответно се опитват да минимизират разходите и да си увеличат печалбата. Изгодна е и за туроператорите, защото като търсена формула успяват да си пълнят самолетите и хотелите, с които са сключили договори. Единствено не е изгодна за дребните търговци, които предлагат допълнителни услуги и стоки в курортите. Системата ол инклузив винаги може да се подобри. Това каза проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.
В доста хотели у нас качеството на ол инклузив услугата не е на желаното ниво, смятат хора от бранша.
Николина Ангелкова, министър на туризма: “Смятам, че е редно в отделните категории хотели и места за настаняване, храната, която се предлага под формата на ол инклузив, да отговаря на качеството, което се предлага като настаняване”.
Това несъответствие води до най-много оплаквания сред туристите, коментира министър Ангелкова. По думите й темата ще бъде дискутирана и вероятно ще доведе до промени в нормативната уредба. Оказва се, че моделът ол инклузив се харесва на туристите.
Хотелиери са мнение, че ако ол инклузивът отпадне напълно в България, ще трябва да се наемат по-подготвени кадри.

Сподели публикацията