Slide
Slide

Всички по веригата – туроператори, хотелиери, училища, ученици, транспортни фирми и екскурзоводи, са доволни от програмата „Отново заедно“

София. Първите 56 ученици заминаха на безплатна почивка по програмата „Отново заедно“ към Министерството на образованието и науката. Те са от столичното 112 ОУ „Стоян Заимов“. Децата са от втори, четвърти и шести клас, като от днес до петък те ще се наслаждават на почивка в планината.

Учениците ще бъдат настанени в Добринище, като по време на своята ваканция ще имат фолклорни и спортни занятия. Те ще посетят и увеселителен парк. С децата пътуват четирима учители, които заявиха, че ще подходят изключително отговорно към инициативата и, че почивката сред природата ще зареди учениците с позитивна енергия, здравословен въздух и ще затвърди впечатленията им към красивата ни природа.

Само преди броени дни възпитаниците на софийското школо са били в Боровец, където са участвали в акция за почистване на туристически пътеки, организирана съвместно от „Бороспорт“ АД и 112 ОУ – София.

Програмата „Отново заедно“ е насочена главно към два субекта – първият, това е туристическият бизнес и вторият – учениците. Тя бе представена съвместно от министрите на туризма – Стела Балтова, както и на образованието – Николай Денков.

Започна национална кампания на МТ съвместно с българските общини „Преоткрий България“

Пред Bgtourism.bg хотелиери, туроператори, транспортни фирми и екскурзоводи споделиха, че програмата е глътка въздух в сложната ситуация, в която месеци наред Ковид-19 постави бранша.

Припомняме ви, че туристическият пакет за всеки участник е на стойност 500 лв. Той включва транспорт, настаняване, храна, застраховка, културна, спортна или друг вид социална програма за шест дни. 1 118 ученици от 46 училища са първите, които ще заминат на лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“.

Училищата са избрали както планински, така и морски курорти. Сред тях са дестинации като Боровец, Банско, Чепеларе, Плиска, Балчик, Трявна, Китен. Одобрени са оферти за Приморско, Албена, Златни пясъци, Слънчев бряг, Несебър, Каварна, Черноморец и др. Учениците и придружаващите ги учители ще отсядат предимно в хотели с три и четири звезди.

Първият етап от кандидатстването продължава до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата предвиденият за програмата бюджет от 15 млн. лв. не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново с до общо 165 ученици до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията