Slide
Slide
Семейство получи остров, прилична заплата от по 20 000 долара на човек да се грижи за това място, както и да стопанисва животните, нооооо напусна много бързо.

Всичко започва тази пролет, когато компанията Bardsey Island Trust провежда конкурс за управител и помощник надзирател на остров Бардси, който се намира край бреговете на Северен Уелс. Победителят трябваше не само да живее на острова и да се грижи за него, но и да стопанисва животните в местната ферма.За работата кандидатстваха 50 души, а журито избира семейството на фермер – 44-годишният Нед и 45-годишната Софи Шерер от Уелс, които получили острова за ползване и то за цели три години. За 36 месеца трябваше да получат общо 1 440 000 долара, тъй като месечно банковата сметка трябвало да нараства с по 20 000 долара на човек. Заедно със семейството на приказния остров заминали и двете им деца – 10-годишният Сам и 12-годишната дъщеря Роуън.

В първите дни всичко било като от приказките, но нещата не се оказали такива, каквито изглеждат. Няколко дни, след като семейството стъпило на острова, техният син си изкълчил крака и се наранил, падайки върху камък. На следващия ден Софи извикала спасителните служби и заедно с децата заминала за болница в Уелс.

На Бардси останал само Нед, който трябвало да води самостоятелно домакинството във фермата, освен това бил длъжен да обслужва и туристите, които често пристигали на екскурзии на острова.Самото място било много популярно сред пътешествениците под наименованието „Островът на 20-те хиляди светци“. На негова територия се намират руините на абатството на Св. Мария и според легендата там бил погребан самият крал Артур. Така че на острова пристигали редовно групи туристи.

Нед издържал само месец, след което се свързал с организаторите на конкурса и помолил да му разрешат да напусне острова. В момента отново е обявен конкурс за нови стопани на острова, посочени са условията и ангажиментите. Срокът за кандидатстване е до 24 юни. Интервютата ще се правят в седмицата около 15 юли, а двамата одобрени ще бъдат назначени на работа от 16 септември. Заплатата на управителя е близо 40 000 лева месечно, а на неговия заместник близо 20 000 лева. Така едно семейство може да спечели от тригодишния си престой близо 2 200 000 лева. Има едномесечен изпитателен период. Обявата и условията можете да намерите ТУК!

Сподели публикацията