Slide
Slide

Варна. Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт организира първото издание на кулинарния видео конкурс „Сготви и сподели“. Целта на инициативата е да се даде възможност на млади кулинарни таланти да покажат уменията си пред жури от професионални шеф-готвачи, както и да спечелят стипендия, с която да подпомогнат своето образование.

Темата на това издание е провокирана от извънредната ситуация, която ни сполетя през последните месеци, а именно „Здравословно готвене по време на карантина”.

За да заявят участие, кандидатите е необходимо да изпратят на имейл адрес info@vum.bg:

  1. Видео с продължителност между 5 и 10 минути, в което да разкажат и покажат част от процеса на приготвяне на интересно ястие по зададената тема, като задължително включат образ на крайния резултат.
  2. Кратко представяне на кандидата (в избран от кандидата формат).
  3. Рецепта на приготвеното ястие.

Крайният срок за участие е 31 май 2020 година, а видеото, биографията и рецептата могат да бъдат изпратени на английски или български език.

Обучението в Институт по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт е изцяло на английски език. Стипендиантите, изпратили видеа и документи на английски език, могат да стартират обучението си директно в основния кампус на Висше училище по мениджмънт във Варна. В случай, че видеото е изпратено на български език, кандидатът може да използва стипендията за провеждане на подготвителен семестър на български език в кампуса на университета в град Добрич. Изучаваните модули през този първи семестър ще бъдат съпроводени със засилено изучаване на английски език, което ще позволи последващо прехвърляне в англоезичната програма във Варна и придобиване на втора, британска диплома от стратегическия академичен партньор на Висше училище по мениджмънт Cardiff Metropolitan University .

Кандидатурите ще бъдат оценявани от професионално жури в състав от утвърдени шеф-готвачи и маркетинг специалисти. Основните критерии за оценка ще бъдат съответствие между рецептата и темата на конкурса, правилно изпълнение на рецептата, презентация, креативност, иновативност.

Победителят в конкурса ще спечели купата „Cook and Share” на Институт по кулинарни изкуства, както и стипендия в размер на 1000 Евро. Класираните на второ и трето място ще получат стипендии в размер на 500 Евро и 250 Евро. Участниците могат да очакват и много изненади, както и специалната награда на Ректора на Висше училище по мениджмънт.

За допълнителни въпроси и информация може да се свържете с организаторите на тел. 0885 398663 или на info@vum.bg.

Институт по кулинарни изкуства (CAI) към Висше училище по мениджмънт-Варна подготвя своите студенти за професионална кариера, предлагайки единствените акредитирани програми в Източна Европа, които позволяват придобиване на висше образование в областта на кулинарните изкуства. Обучението е практически-ориентирано и се характеризира с иновативност, изследователски елементи и нетрадиционен подход към кулинарните изкуства. Заедно с академичните знания и практически умения, студентите получават уникална възможност да придобият опит в изискани ресторанти със звезди Мишлен, работейки с някои от най-известните и световно признати готвачи. Екипът на CAI включва чуждестранни и български шеф-инструктори с голям практически опит, които надграждат “стандартното кулинарно обучение” и го приближават до магията на изкуството. Фокусирайки се върху креативността, те създават поколения от новатори, кулинарни дизайнери и идеолози.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията