Странни къщи от цял свят! Вижте най-малката къща, къща-хладилник, къща – 1 кв.м и други
Странни къщи от цял свят! Вижте най-малката къща, къща-хладилник, къща – 1 кв.м и други
Slide
Slide
Slide
Slide

Защото е по – интересно да живееш в нестандартен дом

Почти всеки човек си им къща – мечта, но не всеки има възможност да я реализира. Но има и хора, за които мечтата е доста нестандартна. Като тези няколко дома, които са меко казано странни. Но пък се харесват на собствениците си.

Къща – хладилник

Тя се вгражда под земята и може да се използва спокойно като място за съхранение на храна и вино. Сферичната къща поддържа постоянна температура и може да се използва, за да се скриете от дъжда.

Най – малката къща

Една от най-малките къщи се намира в Прага. Фасадата й е широка само 2,25 метра. Тя е построена между 2 нормални къщи в средата на 19-ти век, била е арт-ателие и бар по различно време. Сега се използва като вестибюл.

Къща на остров

В архипелага в границите на САЩ и Канада има 1864 острова. Най-големият има население от почти 1500 души. На Just Room Enough Island обаче има място само за една къща с двор.

Къщата на Стив Арийн, Тайланд

Невероятният дом на Стив вдъхновява много креативни хора по целия свят. Той построява тази къща на ферма за манго. Сградата, направена от глинени тухли, и нейният интериор струват на Стив 9 000 долара.

Къща  от 1 кв.м

Това е най – малката къща в света и е построена от берлинския архитект Ван Бо Ле Менцел. Въпреки че площта й е само 1 кв.м., къщата разполага с врата, прозорец и стол. Тази малка къща тежи 40,8 кг и дори има собствени колела.

Еко-къщи за сноубордистите

Майк Басич, запален сноубордист, създава малка къща (23 кв.м.), за която използва само екологични материали, за да създаде тази уютна сграда, а топлината и светлината идва от слънчеви клетки. Но това не е цялата история. С помощта на приятелите си Майк е създал още една къща на колела.

Сгъваеми къщи, Нидерландия

Тези уникални мини-къщи могат да бъдат разгънати само за един ден! В тях има кухня, хол и спалня. Разполагат и с уютен вътрешен двор с ратанови мебели като бонус.

Хотел в Боинг, Коста Рика 

Този ръждясал Боинг от 1965 г. е „пенсиониран“ и купен от бизнесмен от Коста Рика. Той наема дизайнери, които го превръщат в хотел.

Къща – яйце

Стивън Търнър, архитект, обожава експерименти. Работейки със SPUD Group и PAD Studio, той създава еко-къща с яйцевидна форма. Невероятното Exbury Egg (дължина – 6 метра, диаметър – 2,8 метра) може да плува във водата, така че да можете да се наслаждавате на живот сред природата. Има също душ, фурна и легло за хамак. Енергията идва от слънцето.

Пиер Хаус, Великобритания

Тази къща е вписана в Книгата на рекордите на Гинес. Площта й е 5.49 кв.м. До 1900 г. там живеят хора, но днес е музей, който принадлежи на потомците на последния обитател.

Еко-вила UFOGEL, Алпи

Къщата UFOGEL е 45 кв.м. и е създаден от Питър Юнгман. Той комбинира 2 думи: НЛО (на англ. UFO) и Vogel (от немски – птица). Между другото, можете да наемете еко-вилата – очакват ви  комфорт и живописен планински пейзаж.

Ходещата къща

Тази къща е разработена от две творчески компании: N55 и Wysing Arts Centre. Общата площ на тази невероятна къща е 3,72 × 3,5 × 3,5 метра, а теглото й е 1200 килограма. Но най – хубавото е, че може да се движи – с до 60 кв/ час. Вятърни турбини и слънчевите клетки снабдяват къщата с енергия, а вътре има печка на дърва. Idei.bg

Сподели публикацията