Slide
Slide

София. Къмпинг и Караванинг Експо“ 2019 ще се проведе на 13 и 14 април в София, на паркинга на хипермаркет Метро София 1, на бул. Цариградско шосе 7-11 км.

Събитието се организира от интернет портала Camping.bg. На площ от 3 300 кв.м. със свои щандове ще се представят близо 50 изложителя от България, Гърция и Турция. На едно място под небето те ще обединят широка гама от продукти и услуги в къмпинг сектора, насочени както към крайния потребител, така и B2B решения.

Посетителите ще имат възможност да разгледат нови модели кемпери от водещи марки – Laika, Bürstner, Rimor, Sunlight, Roller Team, Bravia, Marco Polo и други. На изложението ще бъдат показани две луксозни американски каравани Jayco, всяка от които с дължина 13 м и 41 кв.м. вътрешна площ. Сред изложителите ще бъдат и автомобилните марки Volkswagen, Peugeot, Isuzu и Subaru. „Volkswagen лекотоварни автомобили“ за първи път на изложение в България ще представи два експонатни автомобила на легендарния VW California – топ версията California Ocean и в ниво на оборудване Beach.

Тази година силно присъствие ще имат къмпингите. С щандове ще присъстват българският къмпинг Градина, къмпинг зоните Студенец и Мечи чал и два гръцки къмпинга – Lacara и Castle. В кино-презентационна шатра посетителите на експото ще имат възможност отблизо да се запознаят с услугите, които предлагат къмпингите Верила, Офшор кемп, Велико Търново, Емануил и др., както и да разговарят с управителите им. Акцентът ще бъде върху двата най-нови къмпинги в страната – СПА къмпинг Велинград и Сливен, които ще отворят врати през сезон 2019. За посетителите, които планират почивка на запад от България, ще бъде представен кемпер стоп Белград, Сърбия.

https://expo.camping.bg/wp-content/uploads/2018/09/Camping-Caravanning-Expo-Sofia-Bulgaria-2018-25-1.jpg

На щанда на Camping.bg посетителите ще намерят всеобхватна информация за възможностите за почивка на къмпинг в България и чужбина, за наемане на кемпери, както и импровизирана библиотека с проспекти и каталози на къмпинги в Европа. Всеки посетител ще може безплатно да получи и печатна Къмпинг карта на България 2019. Най-големите къмпинг ентусиасти ще имат възможност да закупят къмпинг пътеводителя на ACSI и книги на туристическа тематика от издателство Вакон.

В специално обособена зелена зона ще бъде разположено палатково село. Освен най-нови модели палатки, ще се предлага и цялостно къмпинг оборудване – мебели, осветление, шатри, посуда, уреди за приготвяне на храна, дори санитарни решения като например портативни химически тоалетни и преносими къмпинг бани с топла вода. Сред марките палатки, които ще бъдат показани са Outwell (от магазин CampingRocks) с модел на семейна палатка Montana 6P, Coleman (от магазин СпортДепо) с модел на голямата шатрова палатка за 8 души Cortes Octagon 8, чешките марки палатки Husky (от магазин Екстрем) и Hannah (от магазин Стената) с олекотени и трекинг модели за приключения и преходи в планината, големи палатки тип шатра на марката E-Z UP ( от Шелтърс България) , и много други. Освен традиционните палатки, ще бъдат представени и покривни палатки за автомобили RodopiCamper, както и новата българска концепция Car2Camp.

Любителите на велосипедите ще имат възможност да видят италианските Bianchi и велобагажниците за автомобили Menabo, както и българските електрически Eljoy Bikes.

Повечето изложители ще предлагат специални отстъпки по време на изложението, а посетителите ще имат възможност да спечелят десетки награди от томболата, която ще се тегли по няколко пъти на ден.

С изложението „Къмпинг и Караванинг Експо“ България се нарежда сред държавите в Европа със специализирано събитие в областта на къмпинг туризма и сектора на автомобилите за отдих и почивка. Той е един от най-бурно развиващите се в световен мащаб в последните години.

Събитието отваря врати за посетители в 10:00 ч. на 13 април. Входът е свободен.

Сподели публикацията