Виена, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

София. От 10 февруари 2021 г. в Австрия влиза в сила нова здравна наредба, според която българските граждани, както и всички други, които пристигат от страни, за които важи предупреждение за пътуване поради пандемията, следва да представят на границата при влизане в страната отрицателен резултат от PCR или антигенен тест, не по-стар от 72 ч.

Ако такива тестове липсват, българските граждани са задължени до 24 ч. да си направят в Австрия PCR или антигенен тест.

Срокът на карантината от 10 дни остава, но с възможност за съкращаване след извършване на втори тест (PCR или антигенен) след 5-ия ден от влизането в страната. Денят на пристигане в Австрия се брои като ден „0″.

При нужда от допълнителна информация или съдействие, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България във Виена в работно време на следния телефонен номер: +43 1 505 31 13 и в извънработно време на дежурен телефонен номер: +43 1 505 64 44, или на ел. адрес: amboffice@embassybulgaria.at, embassy.vienna@mfa.bg.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията