Slide
Slide
София. Алианс на туристическата индустрия в България бе създаден днес в Гранд Хотел Милениум в София. Сред учредителите са 13 организации от туристическия отрасъл – Обединение „Бъдеще за туризма“, БХРА, АБТТА, БАТА, Сдружение „Туризъм“, двете организации на екскурзоводите в България – АЕБ и СЕБ, Българска асоциация на експертите в туризма (БАЕТ), НАСТ, Асоциация на планинските водачи „Планини и хора“, Асоциацията на специализираните експерти в туристическата индустрия (АСЕТИ), БПС и ФТШИБ.
Снимки Димчо Тодоров
Основната цел е представителите на организациите да бъдат полезни с експертно мнение както помежду си, така и към институциите, каза за Bgtourism.bg Павлина Иванова от ОБТ.
„Като най-младата организация в туризма сме горди, че сме сред учредителите на Алианса. Това не е поредното НПО, а реално обединение, основано върху равнопоставеност, взаимно уважение, взаимопомощ, коректност и професионализъм. Този експертен потенциал ще бъде в подкрепа на общи каузи и стратегии за развитието на туризма“, добави Павлина Иванова.
Като учредители подписахме Харта за обединение на работещите в отрасъл туризъм, в която сред основните принципи в отношенията между участниците са равнопоставеност, взаимно уважение, взаимопомощ, парньорство, корекност и професионализъм, сподели Димчо Тодоров от БАЕТ.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn, YouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията