Slide
Slide

София. Онекс тур изпълни първи чартър между България и Шри Ланка, съвместно с българската авиокомпания Gulliv Air, която получи наградата на Bgtourism.bg за 2021 г. за Авиокомпания на годината.

Полетът беше реализиран със самолет Airbus A330, който предлага и специално обслужване в бизнес клас.

Българският самолет беше посрещнат с воден салют на летище Матала в Шри Ланка.

Следващият чартърен полет до Шри Ланка е за Новогодишните празници като от туроператора съобщиха, че разполагат с последни свободни места.

Разгледай предложенията на Онекс тур – ТУК!

Онекс тур планира чартърна верига до Шри Ланка от края на месец Януари 2022 г. като българските туристи имат възможност да избират между „Почивка в Шри Ланка“ или Обиколен тур „Най-доброто от Шри Ланка“. Един от най-предпочитаните райони за почивка са плажовете около Бентота, където се намират и много от хотелите, които Онекс тур предлага на пазара.

Шри Ланка е известна още и като Цейлон. За любителите на културно – опознавателния туризъм се предлагат страхотни допълнителни екскурзии, като Кралската ботаническа градина или скалният комплекс в Сигирия.

Една от най-впечатляващите и красиви градини в Азия е Кралската ботаническа градина на Перадения, Шри Ланка. От трите си страни е заобиколена от най-дългата река в Шри Ланка – Махавели. Различният състав на почвата на полуострова допринася за съществуването на много различни растителни видове, донесени тук от всички субтропични и тропични райони на Земята.

Новото бижу на Истанбул започна да посреща туристи (снимки)

Освен това уникалният почвен състав и мекият климат с балансирана комбинация от слънчеви часове и валежи имат благоприятен ефект върху растежа на растенията. Огромното биоразнообразие на ботаническата градина и живописната красота на парка привличат над 1,2 милиона посетители годишно, част от които днес бяхме ние. Разположена на площ от 62 хектара, съдържа над 4000 различни растителни вида, над 10 000 отделни екземпляра орхидеи, канела, черен пипер, ванилия, джинджифил, индийско орехче, зелеви палми, бананови дървета, огромни палми, гигантски бамбук.

В топ 3 на забележителностите в Шри Ланка е Скалният комплекс в Сигирия, наричан Лъвската скала. Скалата с височина 200 м е резултат от вулканични процеси и отделяне на магма, случили се преди около 2 милиона години, както и последваща ерозия. Директно върху нея се намира древният град Сигирия. Той включва дворец на върха, интересни сгради в подножието на скалата и градини с множество изкуствено създадени резервоари и водоснабдителна система.

Шри Ланка отдавна е прочута със своите подправки. През 15 и 16 век търговци от целия свят, посещавали страната, са оставили част от своята традиционна кухня, което е довело до богато разнообразие от стилове и техники на готвене.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията