Slide
Slide

София/Мадрид. По време на участието си в 24-та Генерална асамблея на Световната организация по туризъм министърът на туризма д-р Стела Балтова проведе официална среща с генералния секретар на СОТ, г-н Зураб Пололикашвили. Целта на срещата бе България да заяви намерението си за домакинство на 68-та среща на Регионална комисия “Европа” през 2023 г. Решението за това, коя държава ще бъде домакин, ще бъде взето по време на 67-та среща в Армения през идната година. Министърът на туризма заяви и желанието на страната ни да кандидатства за мандат в комитета по „Онлайн обучение в туризма“ с мандат 2023-2025 г. Двете предложения бяха приети радушно и всички участници в срещата бяха убедени, че приносът на страната ни ще е от полза.

Българският министър на туризма беше сред основните участници в кулминацията на срещата на СОТ към ООН в Мадрид с участие в дискусията „Младежи се срещат с министри“

България участва в 24-та сесия на Генералната асамблея на Световната организация по туризъм към ООН в Мадрид

Министър Балтова поздрави Зураб Пололикашвили за преизбирането му на поста генерален секретар на СОТ и му пожела вторият му мандат, който започва с амбициозни инициативи за устойчив туризъм, да е още по-успешен, въпреки сложната ситуация и пандемията от COVID-19. Зураб Пололикашвили беше преизбран от делегатите на 24-та сесия на Генералната асамблея на СОТ за следващия 5-годишен период.

Балтова и Догузова изразиха готовност за тясно сътрудничество за възстановяване на туристопотока между България и Русия

Д-р Балтова сподели на срещата с генералния секретар, че на 07.12.2021 г. в София ще се проведе конференция със заинтересованите страни в сектора, като основна тема на дискусиите ще е излъчената преди месец „Декларация от Глазгоу за климатичното въздействие на туризма“. Декларацията признава спешната необходимост от глобален и последователен план за действия в областта на климата в туризма. Генералният секретар поздрави министъра за инициативата и каза, че това е новият дневен ред на световния туризъм.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията