Slide
Slide

София. Нискотарифната авиокомпания Wizz Air обяви, че 90% от членовете на екипажа ѝ вече са ваксинирани. Това се случва в рамките на крайния срок от 1 декември, който компанията беше поставила за това полетният и кабинният екипаж да бъдат ваксинирани или ще трябва редовно да се тестват на собствени разходи, освен ако не са се възстановили наскоро от COVID-19. Изискването е в основата на ангажимента на авиокомпанията да защитава здравето и безопасността на своите пътници и служители.

След като през септември Wizz Air обяви, че ще въведе ваксинация срещу COVID-19 за всички свои полетни и кабинни екипажи, днес процентът на ваксинираните вече е по-висок от средния процент на ваксинация в повечето държави, в които превозвачът оперира.

Нова година в Дубровник, български туроператор организира директен полет до перлата на Адриатическо море

Новата политика на авиокомпанията не изисква задължителна ваксинация, но членовете на екипажа, които не са ваксинирани, ще трябва сами да покриват разходите за собственото си тестване от 1 декември нататък. Неваксинираните членове на екипажа, които могат да предоставят медицинско доказателство за освобождаване, ще могат да преминават през антиген/PCR тестове на регулярна база.

Решението да се изисква екипажът да има ваксина срещу COVID-19 се базира на редица изследвания, които демонстрират ефективността на ваксината като най-добрата налична форма на защита срещу COVID-19. Wizz Air също организира редовни уебинари и индивидуални консултации с вирусолози, за да образова екипа си относно ваксините и да отговори на всички въпроси, които служителите могат да имат.

Новото бижу на Истанбул започна да посреща туристи (снимки)

Йохан Айдхаген, Chief People Officer в Wizz Air Group, коментира: „Имаме удоволствието да съобщим, че 90% от членовете на нашите полетни и кабинни екипажи вече са ваксинирани. В началото на пандемията ние бяхме сред първите в индустрията с нашите строги мерки за здраве и безопасност, тъй като напълно разбираме отговорността, която носим за защита на екипажа и пътниците на борда чрез смекчаване на рисковете от COVID-19 и осъзнаваме решаващата роля, която играе ваксината за това.“

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията