Slide
Slide
Самоков. Парк „Ридо” край Самоков ще се превърне в привлекателна туристическа дестинация. Това предвижда третият етап на проекта за благоустрояването на природната забележителност край града, за който общината спечели финансиране.
Проектът е одобрен чрез МИРГ- Самоков и ще се финансира по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020. Изграждането на третия етап включва асфалтов път от съществуващ паркинг, източно от ресторант „Ридо” /къщичките/ до началото на терена определен за екстремна велоалея. Освен пътят, ще бъдат направени екстремна велоалея и фитнес на открито за хора в неравностойно положение. Чрез изграждане на асфалтовия път и фитнес площадката, с уреди, които могат да се ползват от лица с увреждания, това ще превърне парковата зона в достъпна и интегрирана среда, подходяща за отдих и спорт за лица в неравностойно положение.
Реновирането на лесопарк “Ридо” започна с ремонт и оформяне на входното пространство и изграждане на част от Пътека на здравето със зони за отдих, фитнес, детски кът, барбекю зона и др. Втори етап включваше оформянето на стария път за ресторант “Ридо”. Изгради се алея с кътове за отдих. Оформи се входното пространство.
С изграждането на трети етап ще се продължи благоустрояване на средата и превръщането й в приятно място за отдих и разходка.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията