Slide
Slide

Варна. Над 17 000 нощувки ще бъдат реализирани във Варна по време на Европейското първенство по плажен хандбал.

„Варна е готова и с нетърпение очаква да посрещне Европейското първенство по плажен хандбал. Това ще е и едно от най-грандиозните събития за града, като организацията е изключително тежка, но с абсолютната подкрепа на община Варна сме готови и градът очаква участниците и гостите на Евро 2021“, заяви президентът на Българската федерация по хандбал Росен Добрев.

Над 90% от средствата, предвидени за организацията на събитието ще бъдат инвестирани в самата Варна, което ще бъде глътка въздух за бизнеса, след тежките загуби по време на пандемията.

В състезанието ще вземат участие над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци. Състезателите и гостите на Евро 2021 ще бъдат настанени в над 800 стаи в 8 хотела в града.

„Като се добави и останалата част от организацията на подобно събитие – изхранване, транспорт, охрана и т.н., това го превръща в едно от най-мащабните спортни събития, правени някога във Варна. Шампионатът се провежда и в годината, в която се отбелязват 100 години от обявяването на града за морски курорт и рекламата, която прави ще помогне за бъдещото развитие и утвърждаване на Варна и България като туристическа дестинация“, завърши Росен Добрев.

Евро 2021 по плажен хандбал за мъже и жени ще се проведе от 13 до 18 юли на Южния плаж във Варна. 19 държави ще спорят за отличията при мъжете. България е в група с Хърватия, Полша, Швейцария и Швеция. 18 отбора участват в надпреварата при жените, като България е в група с Унгария, Хърватия, Норвегия и Румъния.

От 8 до 11 юли на варненския плаж ще се проведе и Европейско първенство за юноши и девойки до 17 години.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията