Slide
Slide

Албена. България трябва да пропагандира по-агресивно себе си навън – жителите на един Истанбул например, могат да напълнят хотелите ни. Това заяви в интервю за „24 часа“ изпълнителният директор на „Албена“ АД Красимир Станев.
Аз лично мисля, че сезонът ще бъде доста по-добър от миналогодишния. Най-малкото защото миналата година, в която персоналът, зает в туризма, показа, че може да се справя с трудната ситуация.

Една година вече се прилагат мерки. През май и юни 2020 г. почти никой не знаеше какво трябва да се прави, но общо взето в разгара на лятото се справихме със ситуацията и сезонът мина добре, разбира се, с много малко гости. Но все пак не се допусна да се получи клъстер от заболели в нито един наш курорт или хотел.

Концесионери на плажове реагираха остро на идеята на хотелиерите за безплатни чадъри и шезлонги

Напротив, дори когато в края на август се появи решението да се изтеглят немските туристи от региона на Варна и Добрич заради това, че попадна в червената зона, гостите не поискаха да си ходят. Те се чувстваха прекрасно и сигурно. Затова мисля, че ще се справим много по-добре, защото цяла зима се подготвяме за този сезон, макар че пак няма да е лесно. В нашия курорт например ще имаме и ваксинационен център, така че всеки гост може да се ваксинира. От тази гледна точка нещата не са чак толкова зле“, каза Станев.

Албена, снимка Руслан Йорданов – bgtourism.bg

Той е категоричен, че страната ни трябва да е много по-агресивна, след като е обявила, че началото на туристическия сезон ще е от 1 май. „Иска ми се нашите търговски представителства в чужбина да са ангажирани повече с това, образно казано, да бием в една точка. Ние трябва непрекъснато да даваме информация в тези държави за положението в страната. Ето, в момента тече процес на канселиране от тамошните туроператори на полети до България, защото не сме дали достатъчно информация какви гаранции за сигурността на техните клиенти“, добави Станев.

Албена

От лични наблюдения имам чувството, че два чужди пазара – Русия и Турция, сякаш не ги желаем. Толкова са рестриктивни и тежки условията за посещение на техни туристи у нас.
Не си даваме сметка, че само на 150 км по права линия от Южното Черноморие се намира един от най-големите световни мегаполиси – Истанбул“, допълни изпълнителният директор на Албена.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията