Летище Ларнака, Кипър
Slide
Slide

Нова категоризация ще има на държавите от 4 ноември в Кипър, България остава в червената зона

Ларнака. Международните летища в Ларнака и Пафос са посрещнали и изпратили 951 820 пътници (619 501 на летището в Ларнака и 332 319 в Пафос) през октомври, съобщиха от компанията, която ги управлява – „Хермес“.

Данните сочат, че октомври е бил най-добрият месец за пътническия трафик на международните летища през 2021 г. През традиционно натоварения август са били регистрирани 867 097 пътници. По-голямата част от туристическия трафик е от Обединеното кралство, Русия, Гърция, Германия и Полша.

Кореспондентът на „Труд“ информира, че нова категоризация ще има на държавите от 4 ноември в Кипър, а България остава в червената зона. Всички пътници, идващи от страните от червена зона, трябва да направят лабораторен тест в рамките на 72 часа преди отпътуване и да притежават сертификат, доказващ отрицателен PCR тест за вируса или да извършат лабораторен тест при пристигане в Република Кипър.

Извършващите тест при пристигане поемат разходите си и остават в карантина до излизане на резултата.

Всички пътници, независимо от категорията държави, включително тези, които притежават валиден сертификат за ваксинация, трябва да подадат заявление за CyprusFlightPass в рамките на 48 часа преди заминаване.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията