Slide
Slide

Шумен. Пещера „Бисерна“ отново посреща туристи. От днес посещенията започнаха, като се предвижда пещерата да бъде отворена и в почивните и празнични дни. Режимът на достъп се запазва – влизането ще става с предварително записване при сформиране на група от 8 души. Максималният брой на туристите в група е 12. Ще се приемат три групи с часове на влизане от 10 ч. до 11.30 ч., от 11,30 ч. до 13 ч. и от 13 ч. до 14.30 ч. Записването става на телефон 054/800 765 в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“. 10 лева е пропускът, а за пенсионери и ученици – по 8 лева.

Посланикът на Индонезия пред BGtourism.BG: Туристите от Индонезия пристигат за културен туризъм, обичат българската природа и храната

Маршрутът е дълъг около 800 метра в едната посока, съобщава ТВ Шумен. До пещерата се стига пеша, тъй като горският път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два – от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени по всички маршрути. Температурата в пещерата към момента е 10 градуса, затова е необходимо посетителите да имат топла дреха. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки.

За пети път във Варна ще се проведе “Най-дългата вечеря на плажа”

Сподели публикацията