Затвориха пещера “Бисерна” заради зимния сън на прилепите
Затвориха пещера “Бисерна” заради зимния сън на прилепите
Slide
Slide
Slide
Slide

Шумен. Пещера „Бисерна“ отново посреща туристи. От днес посещенията започнаха, като се предвижда пещерата да бъде отворена и в почивните и празнични дни. Режимът на достъп се запазва – влизането ще става с предварително записване при сформиране на група от 8 души. Максималният брой на туристите в група е 12. Ще се приемат три групи с часове на влизане от 10 ч. до 11.30 ч., от 11,30 ч. до 13 ч. и от 13 ч. до 14.30 ч. Записването става на телефон 054/800 765 в Дирекцията на Природен парк „Шуменско плато“. 10 лева е пропускът, а за пенсионери и ученици – по 8 лева.

Посланикът на Индонезия пред BGtourism.BG: Туристите от Индонезия пристигат за културен туризъм, обичат българската природа и храната

Маршрутът е дълъг около 800 метра в едната посока, съобщава ТВ Шумен. До пещерата се стига пеша, тъй като горският път не е подходящ за автомобили. Превозните средства могат да бъдат паркирани на асфалтовия път преди завоя за вилата на Община Шумен. Пешеходните маршрути са два – от парк „Кьошкове“ – „Урок по горската пътека“ и от разклона за Крепостта „Стария град“ по пътя за вилата на община Шумен. Табели са поставени по всички маршрути. Температурата в пещерата към момента е 10 градуса, затова е необходимо посетителите да имат топла дреха. Заради високата влажност и пещерните води се препоръчва туристите да са с подходящи затворени обувки.

За пети път във Варна ще се проведе “Най-дългата вечеря на плажа”

Сподели публикацията