Велинград, снимка Руслан Йорданов
Велинград. На 2 юли, тържествено ще бъде отбелязан Деня на Велинград и за 49-ти път ще бъдат открити Велинградските празници на културата.
Празничният ден ще започне започне в 9:00 часа с тържествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която от 10:00 часа в залата на ЦПЛР-ОДК ще продъжи XII Международен фестивал за млади изпълнители на полпулярна музика и танци „Дъга над Клептуза”.
От гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, който ще бъде посрещнат на ж.п. гарата в 10:15 часа.
Официалната част и същинското откриване на културните празници ще започне от 19:00 часа пред сградата на Общинска администрация, където по традиция с парад-дефиле
Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще поведат официалните лица и гости към пл. „Николай Гяуров”.
Официално ще бъдат връчени плакети на удостоените със званието „Почетен гражданин на Велинград“ на Златното момиче, олипмпийската шампионка по художествена гимнастика Лаура Траатс, проф.д-р Христо Хайденски и посмъртно на София Ключкова.
Сцената ще бъде изпълнена с изявите и шоу програмите на нашите самодейци, които ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост-участник в първия ден от празниците ще е Владимир Ампов-Графа, който ще поднесе на феновете си истинско музикално преживяване.
Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA