Снимка Венцислав Евтимов
Slide
Slide

Благоевград. Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“, съобщават от Гранична полиция. Трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти през последните часове. Пътуващите към южната ни съседка са решили да отидат на почивка през този пункт след официалната информация на Министерството на външните работи и на Гърция. В трафика има основно автомобили с българска и румънска регистрация. От вчера всички пътуващи трябва да разполагат със специален QR код, от който да става ясно накъде са тръгнали и за колко време. 

Започнаха да правят плащанията! Малки фирми в сферата на туризма са одобрени да получат безвъзмездна помощ до 10 000 лева

Все още се пропускат МПС-та през ГКПП „Маказа“, но не е ясно до кога. Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала до разклона за Петрич на АМ „Струма“ и продължава да расте. Очаква се в следващите часове колоната с автомобили да набъбне, тъй като голяма част от туристите отиват за уикенд от петък до неделя до плажовете на Бяло море. Граничните ни екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на сръбските туристи.

Най-добрите цени за Гърция тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията