Slide
Slide

Новите Сини флагове вече се веят на българските плажове, отличени с  международната награда

Бургас. Син флаг е най-известният еко-етикет, който се присъжда ежегодно на най-добрите световни плажове, яхтени пристанища и туристически кораби. Вече четвърт век плажове у нас гордо веят престижния флаг, съобщи за bgtourism.bg шефът на организацията в България Станимир Георгиев. Сред тях достойно се нареждат и най-добрите 15 български плажа и 1 марина: Аркутино, Дюни-Юг, Дюни, Созопол Харманите, Созопол Цетрален, Поморие Изток, Несебър Юг, Слънчев бряг Юг, Слънчев бряг Централен, Слънчев бряг Север, Свети Влас Нов плаж, Слънчев ден,  Златни пясъци, Албена, Бялата Лагуна и Марина „Диневи“. Всички те вече са получили своите награди и с началото на туристическия сезон имат право да развеят престижния Син флаг, който гарантира чистота, екологосъобразно управление, качество и безопасност. Наградата важи една година и за нея се кандидатства всяка година. Общината с най-много Сини флагове в България е Несебър – 6, следвана от Созопол с 4, Варна с 2, Каварна с 1, Балчик с 1, Поморие с 1, Приморско с 1.

Плажът на Бялата лагуна в Община Каварна със Синия флаг за 2020 година.

„При по-сериозна държавна и общинска подкрепа броят на отличените плажове би бил по-убедителен. До момента тежестта по кандидатстването за наградата пада единствено върху концесионерите. Всички плажове очакват националните указания за работа в условията на коронавируса. През 2020 Сини  флагове няма да се веят на плажовете на Елените и Оазис“, добави за bgtourism.bg Станимир Георгиев.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев пред bgtourism.bg:

„Нашата цел е да привличаме повече туристи с чисти плажове, които са носители на престижната награда Син флаг. Поставил съм въпроса пред концесионерите и наемателите на плажове в Общината, че за нас е важно да се рекламираме като морска дестинация и да привличаме туристи с плажове, които имат този еко етикет. Чистите и безопасни плажове са гаранция за пълноценна почивка, която туристите от цял свят търсят“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията