Slide
Slide

София. Министърът на туризма Христо Проданов обяви, че планира да посети Букурещ преди Великден. Той посочи, че румънският пазар е сред приоритетните за страната ни и по време на срещата си със своя колега в северната ни съседка и пред местните медии ще потвърди, че страната ни е сигурна и безопасна дестинация, която е готова да посрещне своите гости.

Проданов посочи, че води разговори със здравните власти и страната ни трябва да се отнася реципрочно спрямо държавите, които не изискват сертификат от българските граждани. Даде пример с Румъния, която не изисква нищо от влизащите в страната български граждани, но от пристигащите у нас все още се изисква сертификат. Той изрази надежда скоро зелените сертификати да отпаднат.

Министърът на туризма каза още, че очаква добър летен туристически сезон и загубата на руски и украински туристи да бъде компенсирана с гости от съседните държави, както и от пазари като Полша, Чехия и др. страни. Предстои откриването на директна линия между Краков и Варна, което е изключително силен сигнал, че има интерес от Полша към България, каза още Проданов. Днес той бе гост в сутрешния блок “Денят започна с Георги Любенов” и от ефира на обществената телевизия призова за обективна и позитивна информация в медиите и от сънародниците ни у нас и по света, която да помогне за привличане на повече туристи за предстоящия сезон. 

Сподели публикацията