Slide
Slide

Пампорово. За четвърта поредна година в зимния ни курорт Пампорово, намиращ се в Община Чепеларе, ще отбележат по уникален и интересен начин националния празник на България – 3-ти март. Местните жители и хиляди туристи ще станат свидетели на превърналото се в традиция масово ски шествие в народни носии. Спускането става от връх Снежанка.

Прекрасното сплотяващо събитие внесе по време на отминалите издания много настроение и празничен дух. Гостите на зимния ни курорт бяха впечатлени от красотата на усмихнатите хора в пъстри носии върху белия сняг.

Шественото спускане с Голямото знаме ще започне в 11:30 часа на 3 март от кулата „Снежанка“ и ще премине по писта №6. Финалът ще бъде на плаца „Студенец“. Там всички присъстващи на празника се събират, за да чуят по традиция националния химн – точно в 12:00 часа. Очаква се ентусиастите да тропнат и хоро върху ски.

От 10:30 до 11:20 качването с лифтовете до кулата „Снежанка“ ще бъде безплатно за всички, които искат да участват в шественото спускане от върха. Събитието се организира от сдружение „Голямото ски спускане със знамена и носии – 3 март“, в партньорство с Пампорово АД. Инициатор на проявата е Антония Каменичка, която споделя, че се надява някой ден това събитие да бъде регистрирано за „Книгата на Гинес“.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията