Slide
Slide

София. От днес има нови правила за влизане в България. Туристите, които идват от „червените зони“, но имат зелен сертификат, няма да предоставят PCR тест. В това число попадат гражданите на държави, където 14-дневната заболеваемост е над 500 на 100 000.

Запознайте се с новата заповед на здравния министър ТУК – ЗАПОВЕД

10-дневна карантина ще имат всички влизащи в страната ни, ако пристигат от „червена зона“ и не представят валиден цифров Ковид сертификат за ваксинация, преболедуване или изследване с тест. От нея няма как да се освободят – за разлика от туристите, пристигащи от зелена или оранжева зона. Те трябва не по-рано от 72 часа след пристигането си да се изследват с PCR или антигенен тест. Карантината им ще се отмени, ако резултатът е отрицателен.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията