Slide
Slide

Варна.По последни данни от Летище – Варна през ноември и декември броят на пътниците, преминали през аеропорта, се очаква да достигнат нивото от 2019 година. Надявам се, че постепенно трудностите ще останат в миналото и дестинация Варна ще стане още по-привлекателна – и за бизнес, и за туризъм“, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Той посочи, че през новата 2022 г. предстоят интересни събития – 50 години от откриването на един от символите на града ни – най-старото обработено злато в света от Варненския халколитен некропол. Ще бъдат отбелязани и 65 години от създаването на курорта „Златни пясъци“.

Община Варна с награда за туристическа дестинация

От Летището в морската ни столица съобщиха за Bgtourism.bg, че за периода от 1 януари до края на ноември т.г. Wizz Air са на първо място сред авиокомпаниите по брой превозени пътници и на летище Варна, и на летище Бургас. На летището в Бургас най-натоварените полети са били от/до Полша, Обединеното кралство и Германия, а на летището във Варна най-натоварените полети са били по маршрут Германия, Обединеното кралство и Нидерландия

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията