Slide
Slide

Пловдив. Винолюбители и винопроизводители отново ще се срещнат в Пловдив през ноември по време на фестивал „Дефиле на младото вино“.

Събитието ще се проведе на 13, 14 и 15 ноември, като възрожденските къщи в Стария град ще отворят гостоприемно врати за срещи с приятели, дегустация на български вина, културни събития, вкусна храна и много забавления.

„Дефиле на младото вино“ е сред най-мащабните туристически събития в България и Пловдив. Фестивалът развива и популяризира винения и културно-историческия туризъм.

Всяка година събитието се радва на повече посетители вино любители и професионални дегустатори. През 2019-та година бяха отчетени близо 25 000 посетители.

Организаторите подготвят богата програма, съпътстваща фестивала в „Дни на младото вино“, които ще се проведат в седмицата преди „Дефилето“- от 9 до 15 ноември, а колоритно шествие, фолклорни изяви и игри ще забавляват участниците и посетителите по време на събитието.

Откриването на фестивала е на 13 ноември 2020 г. (петък). По традиция от площада пред Община Пловдив в 13:00 ч. „Дионисиево шествие“ и ансамбъл „Тракия“ ще поведат всички посетители към началото на Стария град, където в 14:00 ч. Бог Дионис ще отвори първата бъчва младо на винарната изба – златен медалист от предходното издание. „С наздравица“ ще дадем официалния старт на фестивала и винените дегустации, които ще продължават и през трите дни:
• 13 ноември – от 14:00 до 18:00 ч.
• 14 ноември – от 11:00 до 18:00 ч.
• 15 ноември – от 11:00 до 17:00 ч.

Организатори на фестивала са „Съвет по туризъм – Пловдив“ и Община Пловдив с активно сътрудничество на ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии – Пловдив, всички партньори, участници във винения фестивал, както и институциите, свързани с културата и изкуството в града.
Събитието се финансира от Годишната програма за развитие на туризма на Община Пловдив за 2020 г.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията