Slide
Slide

София/Корфу. Остров Корфу винаги е била предпочитана дестинация от българите за почивка заради приказните плажове и спиращите дъха гледки. Китни хотелчета, разположени из целия остров, които посрещат своите гости с перфектно обслужване и топло гостоприемство.

Близостта на Корфу до България го прави достъпен както със самолет, така и с автобус, което позволява на още повече хора да се докоснат до това райско кътче, споделя пред Bgtourism.bg Петя Борисова от туристическа агенция Екватор, която е с над 20 години опит в туризма.

Множество традиции и обичаи на местните могат да се видят и усетят само тук – чупенето на глинени делви за вода по Великден примерно – гледка, която не е за изпускане – целият остров се запасява с глинените съдове и започва да ги чупи по улиците.

Разгледайте предложенията за почивка на остров Корфу ТУК

В кухнята на острова преоблада морски привкус – пресни калмари и риба във всяко заведение, примесени с прочутото вино на Корфу ще оставят дълъг вкус на всяко небце. Но това е само една част от магнетизма на Керкира.

Но какво е дестинацията, ако не е подплатена с добро обслужване?

Хотелите по програмите са лично проверени, с персонално отношени към туристите. Храната, както споменахме, е богата, разнообразна и винаги отлична, паралел на цялостното обслужване на всеки хотел. Има за всеки по нещо – от 3-звездни на закуска до 5-звездни на All Inclusive. Това позволява на всеки турист да прецени как точно иска да почива – на плаж под галещото слънце или на пътешествие из вековете с екскурзии.

Екскурзиите без съмнение са едни от най-прималивите плюсове на острова. Водени от Илия Христов – екскурзоводът, който утвърди Корфу не само като дестинация за плаж, а като една приказка през хилядолетията. От круизи до Паксос и Антипаксос чак до посещение на Албания – клиентът пита, Илия разказва и завладява.

През всички тези беседи туристите са съпътствани от прекрасни гледки и разбира се – лекият бриз на Йонийско море. А за любителите на морето – посещение на прочутата Синя лагуна и гмуркане в Сивота. Само малка част от всички активности, които Керкира предлага.

Записванията за юлските дати продължават с пълна сила, а цените започват само от 795 лева, като включват:

Самолетен билет с директен чартърен полет на авиокомпания Bulgaria Air;
Регистриран багаж 23 кг и ръчен багаж 7 кг;
Летищни такси;
7 нощувки на съответната база изхранване;
Трансфер летище – хотел – летище;
Безплатен Wi Fi в общите части;
Чадъри и шезлонги около басейна;
ПAKET ЗА МАКСИМАЛНА СИГУРНОСТ;
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс с Евроинс;
Застраховка отмяна на пътуване с Евроинс с покрит риск за COVID-19.

Разгледайте предложенията за почивка на остров Корфу ТУК

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията