Slide
Slide

Шабла. Собственици на туристически обекти (хотели, къмпинги, почивни бази и заведения) в община Шабла се срещнаха днес с кмета Мариян Жечев, за да изразят своя протест срещу временния воден терор, на който са подложени техните туристи.

Собственикът на почивни бунгала в Шабла Димитър Дамянов разказа пред Bgtourism.bg, че намаляването на налягането на водата е започнало от 25 юни, а три дни по-късно екип на ВиК е дошъл на място. „От 28 юни до момента имаме по 2 часа вода на ден заради ВиК авария. Искаме да развиваме вътрешен туризъм, а непрекъснато срещаме пречки – от зелени активисти, които не дават да се застроява с къщи за гости и са против пръскането на комари, до ВиК проблеми. За Джулай морнинг имахме близо 1 000 туристи в района и не можахме да ги обслужим нормално“, каза Дамянов.

Изпълнителният директор на ВиК-Добрич Тодор Гикински заяви за Bgtourism.bg, че екипи на водното дружество работят от две денонощия и се очаква още днес проблемът да бъде решен, а водоподаването да се нормализира. Той посочи, че става въпрос за голяма авария на главния водопровод.

Собствениците на туристически обекти организират подаване на колективен финансов иск срещу ВиК-Добрич за претърпени щети.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията