Гранд Каньон
Slide
Slide

Каньон Fish River, Намибия
Когато авантюристите търсят драматични места, рано или късно те идват на места като Каньонът на Fish River, Намибия. Невероятен, отдалечен и див, дневните температури в каньонът може да достигнат 40ºC. Това е мястото, където ултра бегачът Райън Сандс дойде да разбие 90-километровата туристическа пътека за 6h 57m, която обикновено отнема на туристите до пет дни.
Каньон Itaimbezinho, БразилияItaimbezinho е каньон в щата Рио Гранде до Сул, Бразилия, на около 1000 километра южно от Рио де Жанейро. Част от национален парк, това е един от по-малко известните скъпоценни камъни на Бразилия. След това се отправете към Порто Алегре за някои градски приключения.
Гранд Каньон, САЩ
Когато става дума за каньони, обикновено има само един, който изниква на ум – с основателна причина. Той е най-великолепният от всички тях, най-впечатляващият и, за съжаление, най-популярният: Гранд Каньон в Аризона. Списъкът с чакащи за река Колорадо може да бъде дълъг десет години.
Каньон Kali Gandaki, Непал
Той е дом на най-високите планини в света, така че Непал е и дом на най-драматичните реки и каньони в света, издълбани от ледници и пълнещи се със стопен сняг. Въпреки че не е потвърдено, Кали Гандаки може да бъде най-дълбокото ждрело в света, тъй като се извисява от мощната 8 091 м висока планина Анапурна от едната страна. Рекордьор или не, все още е невероятно място за посещение.
Каньон Indus, Индия
Сливането на реките Инд и Занскар в Ладак, всеки захранван от различен ледник и малко по-различен цвят, е едно от най-популярните места по пешеходната пътека, което трябва да се види със собствените ви очи. Заобиколен от могъщи върхове, това е страхотно място.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията