Slide
Slide

В първото си изявление пред журналисти, след като бе екстрадирана от Франция, Евгения Банева нарече пълен абсурд обвинението, че е участвала в изпирането на над 1 млрд. лева.

Това е пълен абсурд, аз лично в 99% от изброените фирми съм никоя, никога не съм изпълнявала никакви функции, заяви Банева в съдебната зала, където днес съдът ще гледа поисканата от прокуратурата постоянна мярка задържане под стража.

„Аз съм майка на три непълнолетни малки деца. Моето желание е да бъда пусната под гаранция, за да изпълнявам моя основен дълг – да си гледам децата+, каза още Евгения Банева преди заседанието на Специализирания наказателен съд.

„Напълно ще съдействаме на прокуратурата. За нас е много важно това дело да излезе ние да бъдем невиновни, защото нямаме намерение с моя съпруг да живеем като бегълци от нашата собствена държава до края на нашия живот“, добави Банева.

Николай и Евгения Баневи бяха предадени в четвъртък от френските власти на разследващия екип от Специализираната прокуратура. Те са разследвани за 7 престъпления – за източване и присвояване на пари от приватизирани от тях предприятия, за неплащане на данъци и пране на пари.

Семейство Баневи беше задържано във френския град Ница в края на октомври след издадена от българските власти европейска заповед за арест. Вести

Сподели публикацията