Slide
Slide

Каварна. Плаж в община Каварна, за който отговаря Министерството на туризма, продължава да бъде опасен. Визията му е повече от потресаваща и страната ни стана за смях и това лято пред туристите от чужбина. На няколко пъти наши читатели ни сигнализираха за плажа, който се намира в залива на нос Чиракман в град Каварна. Плажната ивица там е разделена на три части, като на две от тях има стопани и изглеждат чудесно, а тази, която се намира посредата местните хора вече наричат плаж „Ангелкова“, защото … „олицетворявал работата и безпомощността на министъра на туризма“. „Кой контролира Министерството на туризма за грозните и опасни плажове. Когато трябва да правят проверки на концесионерите или наемателите, министърът отива на внезапни проверки, но нея кой я проверява. Този плаж трябва да е бижу, а сега кучетата го яли“, питат се местните хора.

Хаос на плаж “Силистар”, няма концесионер

Екипът на BGtourism.BG също писа до Министерството на туризма и изпрати въпроси и снимки още през юни и юли, но отговор и до днес няма. От туристическото ведомство отговарят само тогава, когато трябва да се похвалят. На няколко пъти Министерството на туризма се опита да намери стопанин на плаж „Каварна – част 2“, като последният път бе през май, но грозният му вид не привлича вниманието на кандидати.

Румен Драганов: Имаме министър, който нищо не разбира от туризъм

И днес в уникалния залив, който е като рекламна картички за България, ситуацията е без промяна.

В изпратените въпроси до Министерството на туризма очаквахме да разберем какви мерки са били предприети преди сезона, както и какви ще се предприемат, за да не изглежда плажа по този начин.

Видео показва в началото как изглежда плаж, който има наемател в Каварна, а секунди по-късно се вижда и  състоянието на плаж „Каварна – част 2“, на който на места дори липсва пясъка от плажа, отнесен от морето. Туристите стъпват на асфалтовата настилка под пясъка, както и заобикалят огромни камъни, стърчащи железа, които са опасни и може да наранят летовниците. Ние оставаме в очакваме Министерството на туризма да вземе спешни мерки, както и да отгови на изпратените от нас въпроси.

Вижте как решиха проблема с фасовете на най-красивия плаж в Кипър

Сподели публикацията