Банско/Боровец/Пампорово. Зимните курорти в България затвориха ски зоните си. Метеорологичните условия позволиха зимният туристически сезон да продължи чак до 17 април.

“Един необичайно топъл и сух зимен сезон в Ски зона Банско приключи на 17.04.2023! Целият екип на “Юлен” АД се постара да посрещне с възможно най-добрите условия гостите на Банско, както и Световната купа по сноуборд, Световното първенство за младежи по сноуборд и другите състезания, които се проведоха на пистите на Най-добрия ски курорт на България. Благодарим, че бяхме заедно в прекрасната Пирин планина! Очакваме ви през летния сезон 2023! Бъдете здрави и наздраве!”, съобщи концесионерът на ски зоната в Банско “Юлен” АД.

Димитър Колев: Духът на Банско е уникален, всеки гост трябва да го усети

“Щастливи сме, че природата ни позволи ски зоната да бъде отворена за априлската ваканция и Великденските празници”, споделиха от “Бороспорт” АД. Ски зоната в Боровец работеше до 16 април – включително.

Затвори и ски зоната в Пампорово. От АД-то в българския курорт благодариха на всички туристи, които избраха Родопите за своята зимна ваканция. Това беше и една от малкото дестинации в Европа в началото на сезона, която предлагаше условия за ски и сноуборд. За предстоящия зимен сезон шестседалков лифт ще замени досегашния триседалков, който обслужва пистата Малина – връх Снежанка в Пампорово.

От “Витоша ски” обявиха, че ски зоната е работила до 15 април, включително.

Близо 2 милиона туристи избраха страната ни за зимната си ваканция в периода 1 декември 2022 – 17 април 2023 г. Най-много туристи имаше от България, Румъния, Гърция и Великобритания. Зимният сезон 2022/2023 бележи успех, подкрепен с данните от ЕСТИ – в края на март той задмина предпандемичните нива с близо 9 %. Постигнатият ръст спрямо миналия, считан за успешен, сезон 2021/2022 е по-голям с близо 24% и е най–силният в рамките на последните 4 зимни сезона.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA