Димитър Колев/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

Банско. Туристи избраха да посрещнат Великден в Банско и в курорти по Южното ни Черноморие, съобщи NOVA NEWS. Как приключва сезонът в планинския курорт и как започва на морето разказаха представители на туристическия бранш.

Банско изпраща един сезон, чието начало леко разтревожи всички заради липсата на сняг, но в крайна сметка доволните хотелиери и ресторантьори са повече от недоволните.

„Трябва да сме реалисти и да гледаме на нещата така, че да привличаме все повече пазари. Важно е да поддържаме връзка с всички духовни и културни средища. Духът на Банско е уникален и трябва да се почувства от всеки един гост”, каза хотелиерът Димитър Колев в ефира на „Твоят ден”.

Хиляди българи пък избраха да посрещнат Великден по Южното Черноморие. Тази година цените на пакетите за отдих по празниците са с 15 – 20% по-високи в сравнение с 2022 г.  Румен Мончев – член на УС на съюза на Собствениците в „Слънчев бряг“, обясни, че туристите приемат с радост разходките из Несебър, при които им обясняват историята на града и на храмовете. 

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA