Равадиново. Голям християнски кръст поставиха върху Замъка „Влюбен във вятъра“ в село Равадиново край Созопол, научи Bgtourism.bg от създателя на туристическата атракция Георги Тумпалов.

Туристическата забележителност е една от най-посещаваните в България и целогодишно привлича гости не само от цялата страна, но и от всички краища на света. Християнският кръст е меден, висок е 6 метра, изработен е на място и е бил издигнат и поставен с кран на Великден. Замъкът е висок 39 метра, като самата сграда също е във формата на кръст.

„Вярваме, че предстоят по-добри времена за България, за българския туризъм, както и че всичко направено от ръцете ни остава и ще бъде оценено от следващите поколения. Замъкът е доказателство, че всичко зависи от самите нас и мечтите може да се сбъдват“, добави Георги Тумпалов.

Приказният замък беше официално открит през 1996 година. Оттогава насам е носител на множество престижни международни награди и домакин на значими събития. През пролетния сезон гостите на туристическата забележителност черпят вдъхновение и от красивите градини със сезонни цветя.

Сподели публикацията


Официален туристически портал на България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA