Slide
Slide
Slide
Slide

София. Възможността за създаването на комбинирани туристически продукти за израелските туристи – винен и културен туризъм: винени маршрути комбинирани с еврейското наследство в България, обсъдиха министърът на туризма Зарица Динкова и посланикът на Държавата Израел, Н. Пр. Йорам Елрон.

България ще увеличи рекламата си в израелските медии, като ще се заложи на дигиталната кампания, заяви министър Динкова. Предвижда се да бъдат промотирани възможностите за планински, еко, спа и уелнес туризъм.

“Създаването на специални маршрути, които да популяризират основните еврейски забележителности ще предизвика сериозен интерес и ще повиши туристопотока. Вече разговарях с посланика на България в Държавата Израел – Славена Гергова, за да започнем реализирането на този проект”, подчерта министър Зарица Динкова.

Предлагането на еднодневни пакети, които да включват дестинации близки до основното място на престоя на израелските туристи в България, ще се приеме изключително добре, подчерта от своя страна посланик Йорам Елрон. “България става все по-популярна туристическа дестинация за израелски граждани и сериозна алтернатива за почивка вместо Гърция”, допълни той.

През месец май 2023 г. Министерството на туризма осъществи първата по рода си презентация на дестинация България пред представители на израелския туристически бранш. Форумът се проведе с подкрепата на Посолството на България в Израел и Израелската асоциация на туристическите агенти и консултанти.

Сподели публикацията