София. Ева Кикерезова и шеф Ханг Чан разкриват тайните на далечния Изток с автентична вечеря на 10 декември
Представете си вечер, в която всяка хапка може да ви пренесе в сърцето на виетнамските оризови тераси, където аромати, традиции и кулинарна магия се преплитат в едно незабравимо изживяване. На 10 декември от 19:30 часа ресторант Floret на хотел InterContinental Sofia отваря врати към едно кулинарно приключение, което обещава да превърне столицата на България в епицентър на азиатската гастрономия.
Водеща на това кулинарно приключение ще бъде Ева Кикерезова. Запленена от източната магия, тя ще разкаже за своите пътешествия през призмата на кулинарните изкушения, приготвени от шеф Ханг Чан.
Тристепенното меню, препоръчано от виетнамското посолство, обещава истинско пътешествие за сетивата. Гостите ще могат да опитат традиционни деликатеси като пържени ролца, лаврак с галангал и лимонена трева, и финален акорд – плаващо мочи от боб мунг, кокос и фъстъчен крем, сервирано с ароматен джинджифилов бульон.
Виетнамската кухня е известна със своята изтънченост и уникален баланс. Тя майсторски съчетава противоположности – топлина срещу студенина, мекота срещу хрупкавост, свежест срещу ферментация. Вкусовете са леки, многопластови, без да бъдат прекалени, като всяко ястие е истинско кулинарно изкуство.
Тази вечер предстои да бъде не просто поредната кулинарна изява, а обещание за едно гастрономическо пътешествие, което ще остави траен спомен у всеки, който реши да поеме по него.
Последвайте ни за още актуални новини в Google News Showcase
Последвайте Bgtourism.bg във VIBER
Последвайте Bgtourism.bg в INSTAGRAM
Последвайте Bgtourism.bg във FACEBOOK
Последвайте Bgtourism.bg в YOUTUBE