Slide
Slide

Велико Търново. Велико Търново бе представен като целогодишна туристическа дестинация и място за конферентен туризъм по време на международното изложение IBTM – Incentives, Business Travel & Meetings. Туристическото експо се проведе в испанския град Барселона.

Представянето на старопрестолния град бе първото на специализираното изложение, което е най-голямото в сферата на конгресния, конферентния и груповия туризъм. От българска страна в изложението участва Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“, заедно с представители на Министерството на туризма, Българско конгресно бюро, дестинациите София и Варна, както и др.

Борислав Йорданов – управител на ОТА „Царевград Търнов”, съобщи, че е провел разговор Българско Конгресно Бюро в София за възможността за налагане на Велико Търново като дестинация за конферентен туризъм на групи до 100 души. Представянето на Велико Търново на международно туристическо изложение в Барселона спомага за популяризирането на България като дестинация за конгресен туризъм. Проведени са и редица разговори с малки и средни фирми от Испания, Румъния, Германия и Полша. В началото на 2023 г. предстоят участия в изложения в Испания, Румъния, България, Сърбия и Германия, за да бъдат надградени контактите и представени всички възможности за туризъм във Велико Търново.

Сподели публикацията