Пловдив. Най-новата атракция край Пловдив, която набира все по-голяма популярност като „лавандулинг”, привлича стотици туристи. Лилаво поле на главния път към Асеновград, Родопите и Смолян се превърна в притегателно място са фотосесии, съобщи Нова тв. Само за няколко седмици красивото кътче за снимки превзе социалните мрежи.

Уникалният лилав килим, образувал се от билката ралица, изпъква сред едно от полетата на главния път Пловдив – Асеновград. Там снимки за спомен си правят не само българи, но и много преминаващи чужденци. Хората определят мястото като „Божи дар” и „чудо на природата”.

Друга дестинация, превърнала се в привлекателно място за снимки, е лавандуловото поле на пътя за Хисаря, край село Дуванлий. Собствениците на насажденията Нели и Венци Вълкови, които от 5 години се занимават с производство на етерични масла, решили да добавят още малко цвят на лилавото поле и поставили няколко декора за фотографии. „В началото поставихме една малка лилава маса с детско столче. Много хора започнаха да се снимат. След това сложихме врати, които боядисахме ръчно”, сподели Нели.

В много части на Европа това вече се е превърнало в мода. В Италия тази идея е печеливш бизнес, като лавандулови полета са превърнати в ресторанти на открито. За съжаление цъфтежът не трае дълго. Първите седмици на юли са последните възможности за снимки, тъй като в средата на месеца ароматният цвят се събира.

Сподели публикацията

Официален туристически портал на България | Открий България Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA