Красивата и живописна природа на Оман е като магнит за туристи от цял свят
Slide
Slide

София. Туроператорите Planet Travel Center и Luxutour за пореден път обединяват сили, за да организират директен чартър до интересна и екзотична дестинация. Този път българските туристи ще имат възможност да отлетят от София директно до Салала, Оман. Пътуването е планирано за 26 януари 2024 г., а програмата включва 8 дни, 7 нощувки. Двете компании посочиха пред Bgtourism.bg, че за първи път ще осъществят чартър до тази дестинация, като целта им е да предложат на своите клиенти нови и интересни места за почивка.

Снимки Planet Travel Center

Полетът ще бъде реализиран със самолет на България Еър и е с продължителност 5.30 часа. В програмата влизат едни от най-живописните плажове, както и целодневно джип сафари приключение с посещение на Вади Дауках – с включен пикник обяд. На четвъртия ден от престоя е организирано вълнуващо пътешествие до Убар – легендарен град, чиито руини са сравнявани с митичната Атлантида на пясъците в класическата литература. В момента този маршрут е място на вълнуващи археологически разкопки.

В следобедните часове на деня туристите ще се отправят към Вади Дауках, разположен в рамките на обекта на световното наследство на ЮНЕСКО, известен като „Земята на тамяна“. Тук пътешествениците ще намерят значителен брой тамянови дървета, които все още се берат. До днес се смята, че са първородната земя на тамяна. Скъпоценният тамян, извлечен от дъвката на дървото, е бил неразделна част от търговията на Оман от векове.

Бурхан Немутлу: Българските хотелиери и ресторантьори ще удвоят приходите си след решаването на визовия проблем с Турция

Програмата включва посещения на археологическия парк Al Baleed, очарователното село Taqa и гробницата на пророка Йов – това свещено място има голямо значение за религиозните поклонници.

Снимки Luxutour

Еднодневно пътуване ще бъде организирано до зашеметяващото крайбрежение на бреговата ивица на Оман. Една от спирките е живописният плаж Iftalqoot, където златните пясъци се срещат с кристално чистите води на Индийския океан.

Туристите ще се отправят и към очарователната лагуна Mughsail, известна със спокойните и тюркоазено сини плажни ивици, където при възможност може да се наблюдава и грациозни фламингота.

Фейсбук се напълни с атрактивни оферти за групови екскурзии, предлагани от хора без лиценз

Незабравимата ваканция през януари включва и гейзерите на Mughsail, където разбиващите се вълни създават великолепни водни пръски. Al Mughsayl е самотен пясъчен плаж, разположен в южната част на Оман, на 40 км от Салала. Това е 7 -километров бряг, покрит със златен пясък и заобиколен от хълмове. Плажът е известен със своите великолепни пейзажи и страхотна гледка към залеза и гейзери, които „изплюват“ морска вода с височина 30 м. На това място туристите стават свидетели на силата на природата, която прави вдъхновяващ воден спектакъл. Мекият и пухкав пясък на плаж Fazayah също ще посрещне българските си гости, които през зимните месеци у нас могат да направят хубав тен в Оман. Чартърът включва технически стоп в Маскат за зареждане.

Подробности за цените и хотелите тук:

В Planet Travel Center  – ОФЕРТА, В Luxutour – ОФЕРТА

Сподели публикацията