Тайланд/Снимки Мартина Найденова

Банкок. Тайланд премахва изискването за доказателство за ваксина срещу Covid за чуждестранни посетители. Изискването за сертификат за ваксина, обявено за първи път миналата седмица и влизащо в сила днес, няма да бъде прилагано, тъй като се смята, че възпира туристите, каза пред Bloomberg вицепремиерът и здравен министър на азиатската държава Анутин Чарнвиракул.

Решението за оттегляне на правилото беше взето от здравната комисия на министерството рано днес, каза той. Правилото е оттеглено след протести и от туристическата индустрия. Анутин посочи още, че очаква 7-10 милиона китайски посетители по въздуха тази година. Неваксинираните пътешественици също ще получат достъп без ограничения, допълни министърът.

Авиокомпанията flydubai открива ежедневни полети от Дубай до Краби и Патая, има удобни връзки за пътуване от и до София

Припомняме ви, че от 20 януари авиокомпанията flydubai открива ежедневни полети от Дубай до две дестинации в Тайланд – Краби и Патая, които са с удобни връзки за пътуване от и до София, а българската авиокомпания GullivAir стартира въздушната връзка от София до Пукет (Тайланд). Полетите от българската столица ще бъдат всеки петък, продължителността на пътуването е 10.30 ч. Маршрутът започва да се изпълнява от 27 януари, а линията е планирана да продължи до 24 март. Цената на билета в едната посока е 1 026.81 лева.

Запознайте се с актуалните предложения на АБАКС за дестинация Тайланд – ТУК

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA