Тайланд/Снимкa Мартина Найденова
Slide
Slide
Slide
Slide

Банкок. Тайланд премахва изискването за доказателство за ваксина срещу Covid за чуждестранни посетители. Изискването за сертификат за ваксина, обявено за първи път миналата седмица и влизащо в сила днес, няма да бъде прилагано, тъй като се смята, че възпира туристите, каза пред Bloomberg вицепремиерът и здравен министър на азиатската държава Анутин Чарнвиракул.

Решението за оттегляне на правилото беше взето от здравната комисия на министерството рано днес, каза той. Правилото е оттеглено след протести и от туристическата индустрия. Анутин посочи още, че очаква 7-10 милиона китайски посетители по въздуха тази година. Неваксинираните пътешественици също ще получат достъп без ограничения, допълни министърът.

Авиокомпанията flydubai открива ежедневни полети от Дубай до Краби и Патая, има удобни връзки за пътуване от и до София

Припомняме ви, че от 20 януари авиокомпанията flydubai открива ежедневни полети от Дубай до две дестинации в Тайланд – Краби и Патая, които са с удобни връзки за пътуване от и до София, а българската авиокомпания GullivAir стартира въздушната връзка от София до Пукет (Тайланд). Полетите от българската столица ще бъдат всеки петък, продължителността на пътуването е 10.30 ч. Маршрутът започва да се изпълнява от 27 януари, а линията е планирана да продължи до 24 март. Цената на билета в едната посока е 1 026.81 лева.

Запознайте се с актуалните предложения на АБАКС за дестинация Тайланд – ТУК

Сподели публикацията