Слави Иванов и Виктор Меламед/ Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg

София. Авиокомпанията flydubai открива ежедневни полети от Дубай до две дестинации в Тайланд – Краби и Патая, които са с удобни връзки за пътуване от и до София, съобщи Слави Иванов – мениджър „Продажби“ за България. Полетите ще започнат от 20 януари 2023 г.

Тържествената новина бе обявена пред местни партньори на специално събитие с презентация и гала вечеря в Гранд Хотел Милениум в София. Двама късметлии имаха възможност и да спечелят чрез томбола билети до Краби и Патая, а пътуването им е придружено с ваучер, включващ 4 нощувки в хотел.

На презентацията в София присъства и Виктор Меламед, който е почетен консул на Тайланд от 2003 година. „Двете дестинации са много интересни и с огромен потенциал, очаквам да привлекат много български туристи. Краби е дестинация, която горещо препоръчвам заради отношението цена-качество, там е по-балансирано отколкото в Пукет и на други места в Тайланд. Досега това беше една подценена дестинация, а е много качествена“, сподели Виктор Меламед пред Bgtourism.bg.

Летище София: Вземете задграничния си паспорт, за да спестите време

Тайланд иска да се раздели с имиджа си на евтина дестинация. В момента страната ударно обновява своята инфраструктура и реновира легловата си база. Азиатската държава иска да се превърна в чиста и скъпоплатена дестинация. „Тайланд се старае не само да привлече скъпите туристи, но и да им даде необходимите условия и гаранции те да се чувстват достатъчно добре“, категоричен е Меламед.

„Потокът от българи, които са пътували към Тайланд, е бил под 1 000 през 2003 г., а през 2019 г. туристите от страната ни вече са достигнали до над 50 000 души годишно. Това говори за интереса и желанието на сънародниците ни да пътуват до страна, която се намира на повече от 8 000 км. Днес много дигитални номади избират Тайланд заради климата, храната и условията – интернет позволява хората да работят от всички места на планетата“, добави почетният консул. Той припомни и за хубавия период, когато авиокомпания Балкан е извършвала директни полети от София до Банкок, а след това българските туристи са пътували до Тайланд с Turkish Airlines през Истанбул, с Qatar Airways през Доха, с Аерофлот през Москва, както и с други авиокомпании.

Над 90% от изложбените площи на Ваканция и СПА 2023 вече са запазени

Относно визовата политика Виктор Меламед призна, че при това направление се отбелязва регрес. „Преди пандемията от Ковид-19 визовата политика беше изключително достъпна. Бяхме убедени, че най-много за година-две Тайланд щеше да освободи европейските туристи от визови изисквания, но след Ковид пандемията нещата се усложниха много. В момента не само, че няма изгледи за премахване на визите, но наблюдаваме усложняване на визовия процес. Добрата новина е, че българите могат да се възползват да получат Visa on arrival (виза при пристигане). Досега тя беше за 15 дни, а в момента е удължена на 30 дни заради желанието на Тайланд да си върне туристите. Решението важи за пътуващи до края на март 2023 г. Тези, които искат да останат повече от месец, трябва да подготвят огромно количество документи“, призна Виктор Меламед.

В момента flydubai извършва полети от София до Дубай, които са пет пъти седмично – в понеделник, сряда, петък, събота и неделя.

Сподели публикацията

Хотел Радинас Уей Боровец Нов СПА хотел в Сапарева Баня | 103° Hotel & SPA