Снимки Кристиан Иванов, Bgtourism.bg
Slide
Slide
Slide
Slide

София. Летище София добави Баку като нова дестинация с полетите на азербайджанския национален превозвач AZAL (Azerbaijan Airlines). Авиокомпанията стартира полети два пъти седмично – във вторник и петък, като свързва София със столицата на Азербайджан Баку.

Първият полет на AZAL до летище София беше отбелязан със специална церемония днес. В събитието участваха Павлин Петров – заместник-министър на туризма, Н. Пр. Хюсеин Хюсеинов – посланик на Азербайджан в България, Хесус Кабайеро – главен изпълнителен директор на СОФ Кънект. На церемонията присъства регионалният мениджър за Европа на AZAL – Камран Гаджар, който потвърди, че съществуването на авиолинията е възможност да задълбочаваме сътрудничеството между България и Азербайджан.

„Този директен полет бележи значителна стъпка в разшриряването на свързаността между България и Азербайджан, засилвайки както икономическите, така и културните отношения. Той ще стимулира двустранната търговия, възможностите за инвестиции и развитие на бизнеса. Освен това ще насърчи културния обмен като дава нова възможност на пътуващите да споделят и ценят наследството и традициите на двете страни.“, каза Хесус Кабайеро.

По време на събитието бяха наградени деца, които участваха в конкурса за детски разказ „Моето пътешествие“, организиран от информационната агенция Bgtourism.bg.

Снимки Кристиан Иванов, Летище София

Въздушно шоу и много награди за участниците в конкурса „Моето пътешествие“ на Bgtourism.bg (снимки)

Сподели публикацията