Slide
Slide
Slide
Slide

Хамбург. Български съюз по балнеология и СПА туризъм представи България като дестинация за целогодишен здравен туризъм и възможностите за провеждане на профилактика и рехабилитация, средствата за които да бъдат възстановявани от германските здравни каси във втория по големина германски град Хамбург. Информационното събитие се проведе с градивното сътрудничество на Министерство на туризма на Република България. Гости от Германия бяха HR мениджърите на едни от най-големите компании в Хамбург, представители на здравноосигурителни каси и браншови организации с многохилядна членска маса.

Модератор на събитието бе председателят на Български съюз по балнеология и СПА туризъм д-р Сийка Кацарова, а официалният представител на Съюза в Германия г-жа Кармен Щрук презентира страната ни и новостите в здравния туризъм.Участие взеха и почетният консул на Република България в Хамбург г-н Михаел Фрьолих, както и ръководителят на службата за търговско-икономически връзки в Хамбург г-н Стойчо Стойчев.

Пазар Германия е ключов за българския здравен туризъм, защото повече от 20 милиона души годишно използват възможностите за извънболнична профилактика в страната и чужбина, осигурена им от здравноосигурителните им застраховки. През 2019-а година Германската асоциация на здравноосигурителните каси включи България в списъка с държави, в които признава и възстановява разходите за профилактика и рехабилитация.

Информационното събитие е второ за тази година, след официалната презентация по време на най-голямото международно туристическо изложение в света ITB Berlin през м. март.

Сподели публикацията