Слънчев бряг/Снимка Руслан Йорданов, Bgtourism.bg
Slide
Slide

Слънчев бряг. Към момента, въпреки че сме извън активен летен сезон, „Слънчев бряг“ АД поддържа алейното осветление в зона Изток, там където се регистрира поток от граждани и има административни сгради – по ул. „Първа“, по алея Кубан, както и от хотел „Свежест“ до полицейското управление. Още повече самите собственици на туристически обекти и хотели към момента не поддържат осветление в и около обектите си. Това се казва в прессъобщение на АД-то днес във връзка с публикации в медиите, свързани с изразено мнение, че Слънчев бряг, зона Изток, няма да отвори за Великденските празници през 2023 г. заради липса на осветление. С информацията дружеството уточнява и разяснява реално каква е ситуацията.

Практика е осветлението в зона Изток да бъде спирано и пускано на сектори извън активния сезон. Така например, ако има заявки от обекти (хотели, ресторанти и други), че ще отворят тази година по-рано (за Великденските празници през месец април например), то разбира се дружеството ще обезпечи алейното осветление в секторите до и около тези обекти, както всяка години.

При високата цена на енергията всяко едно търговско дружество, каквото припомняме е „Слънчев бряг“ АД, не би трябвало да генерира допълнителни разходи особено в период, в който няма активен летен сезон. За информация разходите за електричество за миналата година до 31 август 2022 г. са за над 202 000 лв. без ДДС след приспадане на компенсациите. За сравнение за същия период на 2021 г. тази цифра е била малко над 85 000 лв. без ДДС.

Сподели публикацията