Slide
Slide
  • FlatAway има амбицията да стане световен лидер в предоставянето на жилища за дигитални номади и хора, пътуващи по работа;
  • В момента в платформата за резервации на имоти има над 400 обекта, управлявани от 7-те франчайза на Flat Manager в България и Румъния, а оборотът (GMV) през 2022г. е над 2,5 млн. евро;
  • Отделянето на FlatAway от Flat Manager София и финансовият план на проптех компанията са осъществени с подкрепата на PWC България като част от програмата „Dare2Scale“ на Endeavor;
  • Техни партньори са водещи консултантски фирми и банки, корпорации, технологични компании, посолства и международни организации;
  • От 7 март частни инвеститори могат да се включат в рунда с минимална инвестиция от 2,500 евро чрез платформата SeedBlink ;

София. FlatAway, платформата за резервации на жилища управлявани от Flat Manager и основана от българите Борис Павлов и Теодор Тодоров, набира 500 хил. евро при предварителна оценка от 2,5 млн. евро в първоначален (pre-seed) рунд на финансиране. Основен инвеститор е Eleven Ventures, подкрепили първия български еднорог Payhawk, а в рунда се включва и проптех фонда 3P1. От утре – 7 март, частни инвеститори също ще могат да инвестират във FlatAway със суми от 2500 евро чрез SeedBlink, водещата платформа за съвместни инвестиции, чрез която Dronamics, Alcatraz AI и QuarkXR вече набраха средства. Частните инвеститори, които притежават имоти ще могат да се възползват и от специална отстъпка от услугите на местния Flat Manager.

През 2023 г. FlatAway се отделя от Flat Manager София с помощта на PWC България, която консултира основателите като част от програмата Dare2Scale на международната предприемаческа организация Endeavor. Целта на FlatAway е да се утвърди като платформа за резервации на имоти за хора, които пътуват по работа или работят докато пътуват. Компанията предоставя над 400 жилища, професионално управлявани от 7-те франчайза на Flat Manager, които в момента работят под марката в България и Румъния.

„Все повече работодатели предлагат възможност за дистанционна работа, за да привличат млади кадри. Бизнесът вече се адаптира към изискванията на новото поколение за повече гъвкавост и свобода, а мисията на FlatAway е да адаптира и жилищата. Недвижимите имоти са по-консервативен сектор и предизвикателствата пред нас са много, но страхотният ни екип неведнъж е доказвал, че може да преодолее и най-неочакваните препятствия.“, коментира Борис Павлов, основател на FlatAway. 

Екипът зад FlatAway създава най-голямата компания за управление на краткосрочни наеми в България и има дългогодишен опит в сферата на хотелиерството и недвижимите имоти. През февруари към компанията се присъединява и Екатерина Хаджипеткова – маркетинг експерт с над 10-годишен международен опит в компании като LVMH и Rocket Internet и бивш ръководител на Tinder за Италия и Франция.

Част от сумата от 500 хил. евро ще бъде използвана за разширяване на мрежата от франчайзи на FlatAway в градове, привличащи дигитални номади в ЦИЕ и Близкия изток. Инвестицията ще подпомогне и технологичното усъвършенстване на платформата и пускането на нови уникални функционалности, като например възможността потребителите да заплащат един и същ наем всеки месец, но да живеят на различни места.

От утре 100 хил. евро от инвестиционния рунд ще бъдат предназначени за частни инвеститори в SeedBlink. Едно от ключовите предимства на SeedBlink е по-достъпната минимална инвестиция от 2500 евро, което позволява на повече хора да подпомогнат разрастването на FlatAway и да спечелят при успешно развитие на компанията. Собствениците на имоти, които инвестират във FlatAway ще могат да се възползват и от специална отстъпка от услугите на местния Flat Manager.

„Глобалната проптех индустрия е оценена на близо 17 млн. евро през 2022 г., като се очаква да нарастне четирикратно през следващите 10 години. Ще бъдем свидетели на как това предоставя нови перспективни алтернативи на традиционните решения, помагайки ни да се справим с проблеми, за които досега не е имало решение. Тъй като COVID-19 ускори трансформацията на работната среда тя вече изисква нови алтернативи и FlatAway е една от тях. Искрено вярваме в потенциала на FlatAway да се превърне в един от лидерите в отрасъла“, споделя Ангел Хаджиев, директор за България в SeedBlink.

Тази вечер FlatAway, Eleven VC и SeedBlink ще направят презентация на бизнеса, последвана от онлайн дискусия с въпроси и отговори в 17:00 ч. българско време, за да могат потенциалните частни инвеститори да научат повече за предстоящата инвестиционна възможност. Всички, които проявяват интерес могат да се регистрират безплатно на https://lu.ma/flataway.

За FlatAway:

FlatAway е PropTech платформа за отдаване под наем на професионално управлявани имоти, насочена към работещите дистанционно, дигиталните номади и експатите. Нейната мисия е да предоставя жилищни услуги за новото поколение, което не е обвързано с работата на определена локация. FlatAway ще предлага уникални функционалности, като например пребиваване на абонаментен принцип, което позволява на потребителите да сменят жилищата си през няколко седмици на различни места, плащайки един и същ месечен наем с включени сметки.

Отделянето на FlatAway от Flat Manager София и финансовият план на проптех компанията бяха осъществени с помощта на PWC България като част от програмата Dare2Scale на Endeavor. Понастоящем FlatAway предоставя достъп до над 400 жилища, управлявани от общо 7 на брой Flat Manager компании в България и Румъния, с оборот (GMV) от над 2,5 млн. евро през 2022 г. За повече информация, моля, посетете www.flataway.com.

За SeedBlink:

SeedBlink е специализирана платформа за рискови инвестиции в областта на технологиите, която дава възможност на бизнес лидерите да финансират европейски технологични стартиращи и развиващи се предприятия от най-висок клас заедно с утвърдени институционални инвеститори. Мисията на SeedBlink е да изгради ефективна инвестиционна инфраструктура за индивидуални и институционални инвеститори, които да работят заедно за финансиране на иновативни европейски технологични компании.

SeedBlink Crowd SA е регистрирана в регистъра на румънския орган за финансов надзор (ASF) под номер PJR28FSFPR/400001 от 03.11.2022 г. Каним Ви да прочетете основните инвестиционни информационни листове на ниво проект или платформа, преди да инвестирате в платформата. Информацията е достъпна на румънски и английски език и може да бъде намерена на официалния уебсайт на адрес www.seedblink.com.

Сподели публикацията