Slide
Slide
Slide
Slide

Пловдив. Служителите на „Летище Пловдив“ ЕАД са в стачна готовност заради проблем с непълното изплащане в срок на трудовите им възнаграждения. На общо събрание на персонала на пловдивския аеропорт е решено да се спре работа. Първо обаче ще изчакат отговор от директора и от министъра, съобщи Plovdiv24.bg.

Преди Великден е проведено събрание, на което са присъствали болшинство от всички около 90 служители. Определени са 7 души, които да представляват хората при разговорите с ръководството на летището и с министъра на транспорта, разказа Мирослав Баев от преговорния екип.

Според Колективния трудов договор в „Летище Пловдив“ ЕАД, месечното трудово възнаграждение се изплаща на два транша – аванс на 2-ро число на текущия месец и заплата на 16-то число на следващия месец. Вече четвърти пореден месец обаче  служителите получават между 40-60% от заплатите си на 16-то число, а останалата част до три седмици.

„Отправили сме питане до ръководството на дружеството, но досега нямаме отговор. Настояваме за среща, но все още нямаме насрочена дата. С проблема е запознат и министърът на транспорта. Ще изчакаме да видим какво ще ни кажат директорът и министърът и след това ще решаваме за спиране на работата“ – каза Баев.

Целият наземен екип е в протестна готовност и ако се предприемат ефективни стачни действия, това означава, че обслужването на полети на пловдивския аеропорт ще бъде преустановено.

Сподели публикацията